×
×

برداشت این روزهای بازار پسندترین میوه سردرختی + تصاویر

  • کد نوشته: 5505
  • ۱۳ شهریور ، ۱۳۹۸
  • ۰
  • محمد اسدی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به تولید سیب قره قرمز در بیش از ۵۰۰ هکتار از باغات این شهرستان، اظهار کرد: از ۷۲۵۰ هکتار باغ در شهرستان اهر بیش از ۷۰ درصد آن به تولید انواع و اقسام سیب اختصاص دارد. وی، سیب قره قرمز را محصول منحصر به فرد و بومی […]

  • محمد اسدی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به تولید سیب قره قرمز در بیش از ۵۰۰ هکتار از باغات این شهرستان، اظهار کرد: از ۷۲۵۰ هکتار باغ در شهرستان اهر بیش از ۷۰ درصد آن به تولید انواع و اقسام سیب اختصاص دارد.

    وی، سیب قره قرمز را محصول منحصر به فرد و بومی اهر برشمرد و افزود: از ۷۲۵۰ هکتار باغات این شهرستان بیش از ۵۰۰ هکتار مختص تولید سیب قره قرمز است که در هر هکتار بیش از ۳۵ تن و حتی بیشتر برداشت می شود.

    اسدی از شاخص اصلی درخت سیب قره قرمز را سازگاری در اقلیم و خاک منطقه، مقاومت در برابر سرما و انعطاف پذیری شاخه های نازک آن برشمرد.

    مدیر جهاد کشاورزی اهر در ادامه خاصیت پروتئینی و درمانی سیب را در پوسته آن ذکر کرد و افزود: سیب قره قرمز با داشتن پوسته ای نرم و لطیف نسبت به سایر انواع سیب‌ها می توان به صورت تازه و پوسته نشده مصرف شود.

    وی، محصول سیب قره قرمز را یکی از با کیفیت‌ترین و مرغوب‌ترین تولیدات باغی منطقه عنوان کرد و گفت: امیدواریم با ایجاد کارخانه های تبدیلی برای تولید محصولاتی مانند مربا و سایر فرآورده های سیب بتوانیم علاوه بر بالا بردن ارزش افزوده این محصول موجبات ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی را فراهم کنیم.

    شهرستان اهر دومین قطب تولید کننده محصول سیب در انواع مختلف بوده که سالانه بیش از ۱۳۰ هزار تن از این محصول توسط باغداران اهر روانه بازار فروش می‌شود.

    اگرچه این محصول خیلی طرفدار دارد اما در سال های گذشته مشکلاتی در توزیع و فروش آن در این شهرستان، دپوی محصول، سودبری بالای دلالان و سودبری کم و ناچیز کشاورزان، نبود صنایع تبدیلی مناسب و خشکسالی و آفت زدگی وجود داشت.

    عجیب آنکه وفور این محصول منحصر به فرد اهر و در عین حال وجود نداشتن بازار خرید و مدیریت در بازار، باغداران را با مشکل جدی مواجه کرده . باغداران محصولات درجه یک خود را به قیمت ناچیز به دلالان و واسطه‌گران می‌فروشند و دلالان نیز با ذخیره سازی در موقع مناسب به بالاترین قیمت به کشورهای خارجی از جمله روسیه، پاکستان و ترکیه با قیمت چند برابری به فروش می‌رسانند.

    این شهرستان دومین قطب تولید کننده سیب در استان آذربایجان شرقی است؛ در شهرستان اهر چندین گونه سیب از جمله رقم‌های بومی، سیب زرد و قرمز لبنانی و اخیراً رقم‌های استارکینگ، فوجی، گالا، دو رنگ فرانسه، گرانی اسمیت روی پایه‌های بذری و مالینگ تولید می‌شود؛ در ۸۵۰۰ هکتار باغ مثمر این شهرستان حدود هفت هزار هکتار به باغات سیب اختصاص دارد.

    انتهای پیام

    سرویس خبری :کشاورزی و باغبانی

    ایسنا

    برچسب ها

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *