×
×

طرح الگویی مردمی پرواربندی دام سنگین ۱۵ راسی

  • کد نوشته: 5799
  • ۱۴ مهر ، ۱۳۹۸
  • ۰
  • به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه اطلاع رسانی مرکز اقتصاد مقاومتی حامی، راه اندازی کسب و کارهای کوچک از جمله راهکارهای توسعه اقتصادی است که امتحان خود را با موفقیت در کشورهای پیشروی دنیا پس داده است. به طور مثال چین با توزیع تولید در کارگاه های کوچک توانست در مدت زمان کوتاهی […]

    طرح الگویی مردمی پرواربندی دام سنگین ۱۵ راسی
  • به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه اطلاع رسانی مرکز اقتصاد مقاومتی حامی، راه اندازی کسب و کارهای کوچک از جمله راهکارهای توسعه اقتصادی است که امتحان خود را با موفقیت در کشورهای پیشروی دنیا پس داده است.

    به طور مثال چین با توزیع تولید در کارگاه های کوچک توانست در مدت زمان کوتاهی مسیر توسعه را طی کند و اکنون جزو ۵ کشور قدرتمند اقتصادی قرار گیرد.

    در تمام کشورهای جهان تامین منابع پروتئینی با هدف حفظ امنیت غذایی در اولویت قرار دارد ضمن اینکه فعالیت اقتصادی در این حوزه یکی از پرسود ترین فعالیت های تولیدی در بخش کشاورزی و غذا محسوب می شود. با توجه به شرایط اقتصادی کشور و تحریم‌های دشمنان، راه اندازی واحدهای دامپروری علاوه بر کمک به تامین امنیت غذایی می‌تواند منبع درآمد مناسبی برای سرمایه‌گذارانی باشد که با منابع مالی محدود به دنبال کسب و کار با سود مناسب هستند.

    ایجاد واحدهای دامداری  به منظور تقویت توانایی مالی خانوارهای ساکن در مناطق محروم و بهره‌وری بیشتر از پتانسیل نیروی کار موجود در خانوارهای آن مناطق می‌تواند ضمن رونق و افزایش درآمد خانوارها مانع از مهاجرت ساکنان به شهرهای بزرگ شود.

    روستاها نقطه آغازین اقتصاد مقاومتی هستند، چراکه کالاهای اساسی مردم از این قشر زحمت‌کش جامعه تامین می‌شود و اگر ما بتوانیم اقتصاد مقاومتی در روستاها را تحقق ببخشیم، یقینا تولیدات داخلی کشورمان نیز رونق پیدا کرده و بی نیاز از واردات خواهیم شد. چرا که راهکار مقابله با تهاجم اقتصادی دشمن، تاکید بر رشد و توسعه اقتصاد روستایی، کشاورزی و دامپروری است.

    مرکز اقتصاد مقاومتی حامی چندسالی است با تلاش در استانهای محروم و کم برخوردار کشور سعی در الگوسازی برای اشتغال‌زایی جوانان و جلب توجه سرمایه‌گذارانی با منابع مالی محدود دارد که به دنبال فعالیت اقتصادی با سود مناسب هستند.

    در حال حاضر، حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار واحد دامداری زیر نظر اتحادیه‌ی دامداران ایران مشغول به فعالیت هستند که وظیفه تأمین گوشت و شیر کشور را به عهده دارند.

    بر اساس آمارهای اعلام شده توسط وزارت کشاورزی، در حال حاضر حدود ۳.۵ میلیون نفر در امور دامپروری کشور در قالب واحدهای صنعتی، سنتی، دامی کوچک و بزرگ و عشایری فعالیت دارند که ارزش سرمایه‌ی آن‌ها در زیربخش دام و طیور بیش از ۲۵۰ هزار میلیارد ریال است.

    طرح الگویی مردمی پرواربندی دام سنگین  ۱۵ راسی

    طرح الگویی مردمی پرواربندی دام سنگین (۱۵ راسی)  مرکز اقتصاد مقاومتی حامی به منظور الگوسازی و تکثیر مدیریت بهینه زنجیره تولید تا مصرف، تقویت حضور مردم در تولید محصولات دامی، فعال سازی منابع و ظرفیت های بدون استفاده، کمک به امنیت غذایی با تولید بیش از ۱۵ هزار تُن گوشت و کمک به ایجاد اشتغال مولد برای ۲ هزار و ۱۰۰ خانوار روستایی و کاهش آسیب‌های اجتماعی در ۲۶ استان کشور برنامه ریزی و در حال اجرا و راه اندازی است.

    مرحله آزمایشی ۱۶۷ واحد پرواربندی گوساله درمناطق محروم استان کشور راه اندازی شده که ۱۱۷ واحد آن به بهره برداری نهایی رسیده است و واحدهای باقی مانده از این طرح ملی در آینده در برنامه راه اندازی قرار دارد.

    مجید برزگر کارآفرین ۳۹ ساله و اهل روستای حسین آباد شال استان قزوین است. او پدر ۳ فرزند بوده و به رغم تمام کم و کاستی‌ها و کمبود امکانات در روستا به دامداری مشغول است و از زندگی در کنار خانواده اش احساس رضایت می‌کند.

    در این شغل همسر و فرزندش او را همراهی می‌کنند. وی ۸ ماهی است که با طرح الگویی مردمی پرواربندی دام سنگین آشنا شده و مشغول پرواربندی دام است.

    او در این طرح با دریافت ۸۰ میلیون تومان تسهیلات از بانک و پرداخت آن به مرکز اقتصاد مقاومتی حامی به عنوان ضمانت، ۱۵ گوساله دریافت کرده است. مجید ۱۵ گوساله را در حیاط بزرگ منزل خود نگه داری می‌کند.

    مجید می‌گوید؛ به شغل دامداری علاقه زیادی داشتم و در روستا هم باتوجه به وجود پتانسیل و ظرفیت دامپروری از اینکه سرمایه‌ای برای خرید گوساله نداشتم ناراحت بودم. مکان مناسبی برای دامپروری داشتم، زیرا حیاط خانه ما بسیار بزرگ بود و مجوز دامداری را نیز از قبل دریافت کرده بودم، اما سرمایه‌ای برای پرورش دام سنگین نداشتم و وامی هم به این نام نتوانستم فراهم کنم تا اینکه به لطف خدا و حمایت مرکز اقتصاد مقاومتی حامی توانستم ۱۵ عدد گوساله پرواری را از این مرکز دریافت کنم و از این شرایط کاری بسیار راضی هستم.

    وی ادامه داد: ۸ ماه پیش که این گوساله‌ها را تحویل گرفتم وزنشان به طور میانگین ۱۸۰ کیلوگرم بود، اما الان با گذشت ۸ ماه از نگهداری این گوساله‌ها وزن آنها به طور میانگین به ۵۰۰ کیلوگرم رسیده است.

    به عبارت دیگر هر گوساله میانگین حدود ۳۰۰ کیلوگرم افزایش وزن داشته است که با یک حساب سرانگشتی با احتساب قیمت هر کیلو گوشت گوساله در ابتدای پروار( ۳۴ هزار تومان) و هزینه خوراک، سود خالص هر گوساله حدود ۶ میلیون تومان برای دامدارخواهد شد.

    مجید معتقد است؛‌ اگر طرح‌های اقتصاد مقاومتی نبود تعداد زیادی از خانودهای روستایی که او در آن زندگی می‌کند، بیکار بودند.

    به گفته وی؛ در روستای آن‌ها تعداد زیادی خانواده‌ علاقمند به دامداری از این طرح استفاده و برای خود اشتغالزایی کرده‌اند.

    مجید به علاقمندان راه‌اندازی دامپروری توصیه کرد: علاقمندان به پرورش دام در ابتدا تهیه مکانی مناسب جهت راه‌اندازی دامداری را مد نظر قرار دهند و سپس به دنبال اخذ کلیه مجوزهای لازم از سازمان‌های مربوطه باشند.

    خانواده ام پابه پای من زحمت کشید

    این کارآفرنین با تاکید بر اینکه موفقیت در این کار نیازمند همراهی خانواده است، افزود: در خانه ما همه ساعت ۷ صبح بیدار هستند و بعد از خوردن صبحانه شروع به کار می‌کنند. همسرم از صبح زود پا به پای من کار می‌کند و در تهیه خوراک دام و آماده سازی یونجه کمک می کند. او استاد خرد کردن خوراک دام است. همسرم در کنار کارهای خانه و خانه داری همراه من به کار کشاورزی می‌پردازد. او حتی در تمیز کردن محیط دامداری کمک کرده و هیچوقت از خستگی در کار با من صحبت نمی‌کند. همسرم از اینکه به من کمک می‌کند راضی است و می‌گوید وقتم تلف نمی‌شود.

    مجید یادآور شد: غیر از دامداری در زمین‌های پدرم یونجه، جو و گندم می‌کارم. از محصولات کشاورزی تولید خودمان برای خوراک دام‌ها استفاده می‌کنیم که این شیوه بسیار به صرفه است و توصیه می‌کنم که دامداران برای خودشان زمینی را برای کشت محصولات کشاورزی فراهم کنند.

    سخت‌گیری‌های پرداخت وام باید کمتر شود

    وی با انتقاد از سخت گیری‌های پرداخت وام به روستائیان،‌ ‌گفت: بسیاری از جوانان روستائی انگیزه بسیار بالایی دارند و توانایی کارآفرینی و اشتغالزایی نیز در آنها دیده می‌شود، اما بسیاری از آنها توان گرفتن وام‌ را ندارند چراکه بانک‌ها شرایط سختی برای ضمانت و پرداخت وام دارند. سختگیری بانک‌ها درحالی است که برای رشد، تولید و ایجاد رونق تولید باید موانع تولید را کم کرد. در بسیاری از کشورهای توسعه یافته امکانات اولیه و زیرساختی برای تولیدکننده فراهم است و وام های کم بهره به تولیدکنندگان تعلق می گیرد درصورتی که در ایران این موضوع کمتر دیده می‌شود.

    با داشتن ۴ عدد گاو می توان یک زندگی را چرخاند

    این کارآفرین با تاکید بر اینکه در حال حاضر با داشتن ۲ راس گاو و ۲ راس گوساله نیز می توان یک زندگی را چرخاند،‌ افزود: گاو‌ها شیری باشند یا پرواری در نه ماه می توان به درآمد ماهانه ۳ تا ۴ ملیون دست پیدا کرد، به این نحو که طی ۹ ماه گوساله‌ها پروار می‌شوند و میانگین وزن آن‌ها از ۱۵۰ کیلوگرم به ۵۰۰ کیلوگرم می‌رسد و دو راس گاو هم بعد از لقاح صاحب یک گوساله خواهند شد. با ادامه این روند هرسال به تعداد گوساله‌ها اضافه می‌شود و دامداری شما توسعه می‌یابد.

    مجید با تاکید بر اینکه در روستاها ظرفیت و پتانسیل خوبی برای اشتغالزایی وجود دارد، گفت: من متعجبم از جوانانی که می‌گویند کار نیست. بیشترجوانان منتظر کار اداری هستند اما این تفکر سخت اشتباه است چراکه کار و اشتغال فقط پشت میز نشینی و دریافت حقوق ماهیانه نیست، جوانان ما با تحمل کمی سختی و اتکا به ظرفیت‌ها و داشته‌های خود می توانند منبع درآمد خانواده باشند. جوانان ما جوان‌های بسیار خوبی هستند تنها باید به آنها راه‌های اشتغالزایی و کارآفرینی در روستاها را آموزش داد تا برای کار به شهرها مهاجرت نکنند.

    وی در پایان با بیان اینکه جوانانی که به شهرها برای کار می‌روند بعد از مدتی دوباره سرخورده به روستاها بر می‌گردند، اظهار کرد: می‌توان با ایجاد اشتغال و فراهم کردن زمینه‌های اشتغالزایی جوانان کارآفرین تربیت کرد و آسیب‌های اجتماعی را کاهش داد.

    معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی متوسط مصرف سرانه پروتئین حیوانی را به ازای هر نفر در سال ۹۷ با احتساب گوشت وارداتی و محصولات شیلاتی،۳۲ گرم در روز و بدون احتساب شیلات ۲۹.۵ گرم اعلام کرد و افزود: سرانه مصرف گوشت قرمز به ازای هر نفر ۱۲ کیلوگرم، گوشت مرغ بیش از ۲۹کیلوگرم است.

    خبرگزاری فارس

    سرویس خبری : دام ،طیور و آبزیان

    برچسب ها

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *