×
×

ضرر ۱۰ هزار تومانی مرغداران در فروش هر کیلو تخم‌مرغ/ سهمیه‌بندی نهاده در بازارگاه

  • کد نوشته: 480902
  • ۲۹ آذر ، ۱۴۰۱
  • ۰
  • به گزارش پایگاه خبری علوم وصنایع غذایی ایران (ایرانفودنیوز) به نقل از ایسنا، محمد مرادی در نشست خبری که صبح امروز برگزار شد با بیان اینکه تحت قالب سامانه سماسط(سامانه مدیریت اطلاعات صنعت طیور) اطلاعات جامعی از وضعیت تولید داریم، گفت: در این سامانه می‌توانیم به صورت برخط میزان تخم‌مرغ تولید شده، شهر و روستا و […]

    ضرر ۱۰ هزار تومانی مرغداران در فروش هر کیلو تخم‌مرغ/ سهمیه‌بندی نهاده در بازارگاه
  • به گزارش پایگاه خبری علوم وصنایع غذایی ایران (ایرانفودنیوز) به نقل از ایسنا، محمد مرادی در نشست خبری که صبح امروز برگزار شد با بیان اینکه تحت قالب سامانه سماسط(سامانه مدیریت اطلاعات صنعت طیور) اطلاعات جامعی از وضعیت تولید داریم، گفت: در این سامانه می‌توانیم به صورت برخط میزان تخم‌مرغ تولید شده، شهر و روستا و واحد تولیدی، میزان تلفات و… را رصد کنیم.

    وی ادامه داد: علیرغم اینکه امسال سال پرفرازو نشیبی داشتیم و به بخش‌های مختلف کشور شوک وارد شد خوشبختانه در بخش مرغ تخمگذار اتفاقی رخ نداده و حتی توانستیم ۵ درصد بیشتر از برنامه تعیین شده تولید کنیم.

    پیش بینی تولید یک میلیون و۲۰۰ هزارتن تخم‌مرغ در سال ۱۴۰۱

    مدیرعامل اتحادیه مرکزی مرغداران میهن با اشاره به اینکه هیچ کمبودی تا پایان سال نداریم و شرایط پایدار است، گفت: پیش بینی می‌شود که تا پایان سال میزان تولید تخم‌مرغ در کشور در سال ۱۴۰۱ به عدد یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن برسد. این در حالیست که سال گذشته یک میلیون و ۱۲۰ هزار تن تخم مرغ در کشور تولید شد.

    وی در بخش دیگری از صحبت‌های در پاسخ به اینکه چرا با وجود اینکه آمار تولید و مصرف در کشور وجود دارد گفته می شود تا پایان سال حدود ۶۰ هزار تن تخم‌مرغ مازاد خواهیم داشت؟ گفت: همیشه در برنامه‌ریزی ها به گونه‌ای عمل می کنیم که بیشتر از نیاز کشور تولید شود و سوپاپ اطمینانی وجود داشته باشد که اگر خسارت و تلفاتی ایجاد شد کمبودی نداشته باشیم. گاهی این تخم‌مرغ ها به سرعت وارد بازار می شوند اما گاهی روند جذب آن به بازار تدریجی خواهد بود.

    به گفته وی سرانه مصرف تخم‌مرغ در کشور بالای ۱۴ کیلو است. سرانه مصرف ما نسبت به کشورهای توسعه یافته پایین و نسبت به میانگین دنیا بالا است.

    مرغداران در فروش هرکیلو تخم‌مرغ ۱۰ هزارتومان ضرر می کنند

    مرادی همچنین در خصوص قیمت تخم‌مرغ نیز گفت: قیمت‌تمام شده هر کیلو تخم‌مرغ درب مرغداری‌ها حدود ۴۹ هزار تومان است. بعد از مردمی سازی یارانه‌های تولیدکنندگان همراه دولت شدند و دولت نیز قیمت ۳۵ هزار تومان را به ازای هر کیلو برای تخم‌مرغ به صورت موقت تعیین کرد. قرار بود این قیمت شهریورماه اصلاح شود و واقعی سازی صورت بگیرد که متاسفانه این اتفاق نیفتاد.  

    وی تصریح کرد: امروز تخم‌مرغ درب مرغداری‌ها با قیمت ۳۹ تا ۴۰ هزار تومان خرید فروش می شود که ۱۰ هزار تومان کمتر از قیمت تمام شده است.

    این فعال بخش خصوصی با بیان اینکه تولید تخم‌مرغ خطی و مصرف سینوسی است، افزود: معتقدیم قیمت‌گذاری بر روی محصولاتی که مصارف سینوسی دارند و مصرف با تغییر فصل افزایش یا کاهش می یابد، اقدام درستی نیست و باید براساس عرضه وتقاضا باشد.

    تصمیم گیری در مورد قیمت نهایی تخم مرغ با ستاد تنظیم بازار است

    مدیرعامل اتحادیه مرکزی مرغداران میهن در رابطه با قیمت های جدید تخم‌مرغ که اخیرا در میادین اعلام شده، گفت: سازمان میادین میوه و تره بار از ما استعلام گرفت و ما نیز پس از کشف قیمت به آنها قیمت تمام شده تخم‌مرغ را اعلام کردیم. در حقیقت قیمت‌های اعلام شده پیشنهادی بود و ستاد تنظیم بازار باید در مورد قیمت‌ها نهایی تصمیم‌گیری‌های لازم را انجام دهد.

    صادرات ۲۷ هزارتن تخم‌مرغ در ۹ماهه ۱۴۰۱

    وی در ادامه به آمار صادرات تخم‌مرغ نیز اشاره کرد و گفت: از ابتدای سال تاکنون یعنی در این ۹ ماه ۲۷ هزار تن تخم‌مرغ صادر شده است. یعنی به طور میانگین ٣٠٠٠ تن در ماه تخم‌مرغ صادر شده که عدد زیادی نیست، زیرا ما در سال  ١٣٩۴ رکورد صادرات را زده بودیم و به ۹۴هزار تن هم رسیدیم. البته این نکته نیز حائز اهمیت است که رقیب قدرتمندی مانند ترکیه وجود دارد.

    اعمال محدودیت در خرید نهاده در سامانه بازارگاه

     مرادی در بخش دیگری از صحبت‌هایش به وضعیت نهاده‌ها اشاره کرد و گفت: توزیع نهاده همچنان از طریق سامانه بازارگاه ادامه دارد. تا یکماه پیش تولیدکنندگان بر اساس نیازشان نهاده خریداری می‌کردند ولی متاسفانه از یکماه پیش تاکنون سهیمه یکماه برای تولیدکنندگان در نظر گرفته شده است و محدودیت خرید وجود دارد. این محدودیت خرید باعث می شود کالا به موقع به دست تولیدکننده نرسد و مجبور شود به بازار آزاد مراجعه کند و بازار ثانویه شکل گیرد.

    به گفته وی ذرت در سامانه بازارگاه کیلویی ۱۱هزار و۳۰۰ تومان و کنجاله سویا ۱۶ هزار و ۴۰۰ تومان است ولی در بازار آزاد کنجاله به بیش از ۲۰ هزار تومان و ذرت به بیش به حدود ۱۲هزار تومان رسیده است.

    شبکه توزیع نیازمند اصلاح است

    وی در پایان در پاسخ به اینکه چرا تخم‌مرغ در بازار چند نرخی است و مصرف‌کننده چطور باید قیمت واقعی را تشخیص دهد؟ گفت: اینکه شبکه توزیع ما نیازمنداصلاح است شکی در آن نیست اما حضور واسطه‌های غیر ضروری و تعدد فروشگاه‌های عرضه محصولات نیز ممکن است در چند نرخی شدن تخم‌مرغ سهمی داشته باشند. قیمتی که امروز تولیدکنندگان با آن تخم‌مرغ را عرضه می کنند قیمت تمام شده نیست و تا پایان سال هم به قیمت تمام شده نخواهد رسید.

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *