اخبار
  نسخه مناسب چاپ    ارسال به دوستان

‪ ۱۰‬ميليون تن ظرفيت مازاد در صنايع آرد ايران ايجاد شده است ( 05/09/1385 )
ظرفيت كارخانه‌هاي آردسازي ايران هم‌اكنون ‪ ۲۱‬ميليون تن است كه حدود ‪۱۰‬ ميليون تن آن ظرفيت مازاد مي‌باشد و هنوز مورد استفاده قرار نمي‌گيرد.

هم اكنون ‪ ۳۴۰‬كارخانه آردسازي با ظرفيت يادشده در كشور فعال هستند و استان تهران با ‪ ۴/۷‬ميليون تن و استان يزد با‪ ۱۸۰‬هزارتن به ترتيب بيشترين و كمترين ظرفيت تبديل گندم به آرد را در كشور دارند.

ظرفيت اسمي كوچكترين واحد آردسازي در حدود شش هزار تن در سال، بزرگترين واحد ‪ ۳۶۰‬هزار تن و ميانگين ظرفيت اسمي كارخانه‌هاي آردسازي كشور ‪ ۶۰‬هزار تن است.

از نظر توليد نسبت به جمعيت، استان آذربايجان شرقي با ظرفيت اسمي سرانه ‪ ۵۰۰‬كيلوگرم بيشترين و استان قم با ‪ ۱۴۴‬كيلوگرم ظرفيت اسمي سرانه، كمترين ظرفيت را به خود اختصاص داده‌اند.

براساس آمار موجود، مصرف سرانه انواع محصولات آرد با در نظر گرفتن جمعيت شهري و روستايي كشور و با اعمال ضريب تبديل انواع محصولات به گندم، ميزان مورد نياز آرد كشور حدود ‪ ۱۱‬ميليون تن برآورد مي‌شود.

ازاين رو،با توجه به امكان تبديل ‪ ۲۱‬ميليون تن گندم در سال و ‪ ۱۱‬ميليون تن مصرف، مي‌توان گفت حدود ‪ ۱۰‬ميليون تن در كشور توان بالقوه توليد وجود دارد كه هنوز از آن استفاده نمي‌شود.

به گزارش نشريه برنامه چاپ سازمان مديريت و برنامه ريزي كشور،سال گذشته بيشترين مازاد توليد آرد در استان تهران و كمترين مازاد توليد در استان قم بوده است و برآورد مي‌شود در سال ‪ ،۱۴۰۰‬بيشترين و كمترين مازاد توليد به ترتيب در استانهاي تهران و خوزستان باشد.

با توجه به ظرفيت مازاد احداث كارخانه آرد در كشور، اغلب كارخانه‌هاي يادشده با ظرفيتي حدود ‪ ۵۰‬درصد ظرفيت اسمي مشغول فعاليت هستند .




توسط : امیرسامان اسکندری




نظرات
نام
پست الكترونيكي