×
×

حمایت از صنعت غذا کمک به رونق تولید

  • کد نوشته: 9346
  • ۲۲ مرداد ، ۱۳۹۹
  • ۰
  • بیش از ۱۰ درصد از ارزش افزوده بخش صنعت کشور از تولیدات صنعت غذای کشور تامین می‌شود. در سال ۹۷ صادرات محصولات تبدیلی کشاورزی و مواد غذایی ایران به ۵/۵ میلیارد دلار رسید که با وجود تحریم‌های شدید علیه ایران این رقم قابل توجه است. بنابراین این صنعت مهم و پیشرو نقش بسیار تعیین کننده‌ای […]

    حمایت از صنعت غذا کمک به رونق تولید
  • بیش از ۱۰ درصد از ارزش افزوده بخش صنعت کشور از تولیدات صنعت غذای کشور تامین می‌شود. در سال ۹۷ صادرات محصولات تبدیلی کشاورزی و مواد غذایی ایران به ۵/۵ میلیارد دلار رسید که با وجود تحریم‌های شدید علیه ایران این رقم قابل توجه است. بنابراین این صنعت مهم و پیشرو نقش بسیار تعیین کننده‌ای در توسعه اقتصادی کشور به‌ویژه در شرایط حساس و استراتژیک فعلی ایران ایفا می کند.

    تولیدات محصولات غذایی سهم عمده نیاز بازار داخلی را می‌تواند تامین کند. درحال حاضر حدود ۹۵ درصد مواد غذایی مورد نیاز کشور در داخل تولید می‌شود و هم‌اکنون به‌طور متوسط سالانه حدود ۱۳۰ میلیون تن مواد غذایی در کشور از سوی تولیدکنندگان داخلی تولید می‌شود.

    مبارزه با رانت و فساد، مبارزه با قاچاق موادغذایی، رفع موانع و مشکلات بنگاه‌های صنعتی کوچک و شهرک‌های صنعتی، در نظرگرفتن تسهیلات و مشوق‌های لازم برای تولیدکنندگان، رفع مشکلات تامین مواد اولیه و دسترسی آسان و نیز حمایت از شرکت‌های دانش بنیان در این راستا می‌تواند شرایط را برای حضور موفق‌تر و پررنگ‌تر این صنعت در سال جهش تولید مهیا کند.

    ایجاد تعادل در بازار از مهمترین اقدامات ضروری دولت در شرایط کنونی است که به‌شدت بر فضای تولید و مهار تورم تاثیرگذار است.
    حمایت از تولیدات داخلی موجب رونق بازار، رقابت سازنده، فعال شدن هر چه بیشتر چرخ صنعت، خودکفایی هر چه بیشتر کشور، ایجاد انگیزش سازنده در تولیدکنندگان و صنعتگران در ارائه کالا و خدمات بهتر، بهبود وضعیت اشتغال و کارآفرینی برای خیل عظیمی از جوانان و نیروهای تحصیل‌کرده کشورمان و در نهایت حمایت از کارگر ایرانی و بالطبع بهبود وضعیت اقتصادی و معیشتی مردم خواهد شد.

    بنگاه‌های کوچک و زودبازده از بخش‌های بسیار مهمی است که فعال‌سازی و حمایت از آنها باید در دستور کار دولت و مسئولین قرار گیرد چرا که نگاه ویژه به این بخش می‌تواند اتفاق بزرگی را در عرصه رشد تولید رقم زند.

    تشکیل بنگاه‌های دولتی تامین کننده و توسعه‌گر همانند تجربه‌ای که در چین عملیاتی شد می‌تواند بخش مهمی از دغدغه بنگاه‌های تولیدی در جهت تامین مواد اولیه با قیمت مناسب را برطرف و نیز فروش محصولات را تسهیل نماید. ضمن اینکه به رشد صادرات این محصولات نیز می‌تواند کمک کند. به این ترتیب بنگاه تولیدی می‌تواند بیشترین تمرکز خود را بر ارتقاء کیفیت محصولات خود بگذارد.

    رفع موانع مالیاتی و بخشودگی جرایم می‌تواند یکی از دغدغه‌های اصلی تولیدکننده را برطرف و مسیر تولید را هموار نماید.

    برای افزایش قدرت خرید مردم و تشویق آنها برای خرید و مصرف کالاهای ایرانی و متعاقبا کمک به تولید هر چه بیشتر این کالاها، اعطای گسترده تسهیلات خرید کالای ایرانی و کارت‌های اعتباری عامل بسیار موثری است که می‌تواند به تحریک تقاضا برای کالای داخلی و استفاده از حداکثر ظرفیت‌های تولید در کشور منجر شود.

    سرویس خبری : صنایع غذایی

    برچسب ها

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *