×
×

صادرات ۳۲ میلیون دلار خرمای مضافتی در نیمه اول امسال

  • کد نوشته: 4007
  • ۵ دی ، ۱۳۹۷
  • ۰
  • به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی، این مطلب را مدیرکل دفتر امور میوه‌های گرمسیری و نیمه گرمسیری معاونت امور باغبانی افزود: خرمای ایران به ۷۸ کشور جهان صادر می‌شود و هند با خرید بیش از ۱۱ میلیون دلار بزرگترین مشتری این محصول از ایران به شمار می‌رود. مسعود […]

  • به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی، این مطلب را مدیرکل دفتر امور میوه‌های گرمسیری و نیمه گرمسیری معاونت امور باغبانی افزود: خرمای ایران به ۷۸ کشور جهان صادر می‌شود و هند با خرید بیش از ۱۱ میلیون دلار بزرگترین مشتری این محصول از ایران به شمار می‌رود.

    مسعود لطیفیان با اشاره به صادرات انواع دیگر خرمای کشور اظهار داشت: طی شش ماهه نخست امسال ۵۳۹۱ تن خرمای شاهانی به ارزش ۴ میلیون و ۴۲۹ هزار و ۴۱ دلار و خرمای زاهدی نیز به میزان۶۶۵۱ تن به ارزش سه میلیون و ۴۷۳ هزار و ۱۱۲ دلار صادر شده است.

    وی گفت: بر اساس آمار گمرک ایران، در همین مدت ۳۲۶۱ تن خرمای استعمران به ارزش دو میلیون و ۷۴۳ هزا ر و ۳۱۷ دلار، خرمای کبکاب به میزان ۲۵۶۹ تن و به ارزش یک میلیون و ۸۲۹ هزار و ۳۴۰ دلار و خرمای پیارم با وزن ۵۲۹ تن و به ارزش یک میلیون و ۶۱۴ هزار و ۵۳۷ دلار صادرات داشته ایم.

    مدیرکل دفتر امور میوه های گرمسیری و نیمه گرمسیری معاونت امور باغبانی افزود: علاوه بر این موارد، ۳۸ هزار و ۴۰۶ تن سایر خرماها در ردیف های دیگر به ارزش ۳۷ میلیون و ۱۷۲ هزار و ۷۱۰ دلار صادر شده است.

    وی خاطر نشان کرد که گران ترین خرمای صادراتی ایران، خرمای پیارم بوده که هر کیلوگرم آن ارزشی بالغ بر ۱۲ هزار تومان دارد.

    لطیفیان، هزینه بازاریابی را یکی از مشکلات عمده ایجاد مزیت نسبی صادراتی خرمای ایران دانست و گفت: هزینه بازاریابی این محصول شامل بارگیری، حمل و نقل، توزین، تخلیه، دستمزد، درجه بندی و ضایعات می شود.

    وی با بیان این که ضریب هزینه بازاریابی در مسیر بازاریابی در استان های کرمان و بوشهر به ترتیب ۹.۱۵ و ۸.۱۶ درصد است، اظهار داشت: سود خالص بازاریابی در سطح تولید کننده و عمده فروش با توجه به رقم خرما متفاوت است.

    لطیفیان در عین حال عرضه محصول غیر یکدست و بهداشتی در بازارهای جهان، زمان بر بودن تشریفات گمرکی، عدم ثبات قوانین و مقررات، مشکلات موجود در وصول پول از بازارهای جهانی، عدم اطلاع کافی صادر کنندگان از مقررات و استانداردهای کشور هدف، و عدم استفاده از روش های جدید بازاریابی را از جمله موانع رسیدن ارقام به حداکثر مزیت نسبی صادراتی خرمای ایران عنوان کرد.

    وی تصریح کرد: اتریش، آلمان، اندونزی، انگلستان، اوکراین، بلاروس، آمریکا، ایتالیا، ترکیه، کره، چین، دانمارک ، ژاپن، شیلی، عراق و فرانسه از جمله مقاصد خرمای ایران هستند.

    مدیرکل دفتر امور میوه های گرمسیری و نیمه گرمسیری معاونت امور باغبانی گفت: بر اساس تحلیل های بازار جهانی، تولید خرما تا سطح قیمت جهانی ۵.۳۱ سنت به ازای هر کیلوگرم مزیت نسبی برای تولید دارد و بر این اساس نگاهی به ارزش ارقام خرماهای تجاری ایران نشان می دهد که ارزش نسبی آنها بالاتر از این آستانه در سال ۹۷ بوده است.

    وی تصریح کرد: با اصلاح الگوی کشت ارقام خرما، امکان بهبود ارزش نسبی آن وجود دارد و ارقامی مانند مجول، پیارم، دگلت نور، برحی، مضافتی و کبکاب از جمله این ارقام به شمار می روند.

    خبرگزاری فارس

    برچسب ها

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *