×
×

نیاز کشور به ۲۱ میلیون تن خوراک دام و طیور

  • کد نوشته: 7812
  • ۷ اردیبهشت ، ۱۳۹۹
  • ۰
  • مجید موافق قدیری رییس انجمن صنایع خوراک دام، طیور و آبزیان ایران در گفت وگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: کشور امسال برای تولید انواع خوراک دام و طیور و در نتیجه تولید انواع محصولات پروتیینی همچون شیر، گوشت و تخم‌مرغ به ۹/۲ میلیون تن ذرت دامی، ۶/۱ میلیون تن جو […]

    نیاز کشور به ۲۱ میلیون تن خوراک دام و طیور
  • مجید موافق قدیری رییس انجمن صنایع خوراک دام، طیور و آبزیان ایران در گفت وگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: کشور امسال برای تولید انواع خوراک دام و طیور و در نتیجه تولید انواع محصولات پروتیینی همچون شیر، گوشت و تخم‌مرغ به ۹/۲ میلیون تن ذرت دامی، ۶/۱ میلیون تن جو دامی و ۴ میلیون تن کنجاله سویا نیاز دارد.

    رییس انجمن صنایع خوراک دام، طیور و آبزیان ایران تشریح کرد: حدودا ارزش واردات نهاده‌های دامی تولید خوراک دام بیش از ۴/۵ میلیارد دلار براورد می شود. ضمن اینکه بیش از ۴۰۰ میلیون دلار میز صرف واردات انواع ویتامین ها، مکمل‌ها و مواد افزودنی خوراک دام، طیور و آبزیان می‌شود.

    رییس انجمن صنایع خوراک دام، طیور و آبزیان ایران ادامه داد: ایران بیش از ۵۰ سال است که جز کشور‌های مطرح دنیا در واردات نهاده‌های دامی تولید خوراک دام است، به طوریکه میانگین ۸۰ درصد از نیاز کشور به این کالا‌ها وارداتی است و این موضوع یعنی ما یک کشور وابسته هستیم و جهت تامین امنیت غذایی مان باید هوشیاری بیشتری داشته باشیم.

    موافق قدیری افزود: اگر همین یک دلیل ساده کافی باشد، دولت باید تخصیص و تامین ارز این اقلام را به دلیل استراتژیک بودن این کالا‌ها در امنیت غذایی کشور در اولویت اول خود قرار دهد تا بازار محصولات پروتیینی در حداقل تنش و نوسان قیمتی قرار داشته باشد.

    رییس انجمن صنایع خوراک دام، طیور و آبزیان ایران بیان کرد: پیشنهاد همیشه ما به دولت این بوده که محصولات پروتیینی قیمت گذاری نشود و بازار تعیین کند محصولات پروتیینی به چه قیمتی خرید و فروش شود.


    او گفت: ضمن اینکه به دلیل شیوع ویروس کرونا و‌ محدودیت هایی که برای حمل و نقل نهاده‌های دامی در کشور‌های مبدا و داخل ایران پیش آمده و در آینده نیز تشدید خواهد شد، انتظار داریم تا سیاستگذار اقتصادی پیش بینی‌های لازم را داشته باشد تا با کمبود مواد اولیه مواجه نشویم و ریسک سیستماتیک در صنعت بیش از این نشود.

    ظرفیت تولید ۲۵ میلیون تن انواع خوراک دام، طیور و آبزیان

    موافق قدیری گفت: ایران امروز ظرفیت تولید ۲۵ میلیون تن انواع خوراک دام، طیور و آبزیان را در کارخانجات صنعتی خوراک دارد. اما متاسفانه این واحد‌ها با حدود ۶۰ درصد ظرفیت فعالیت می کنند و ۴۰ درصد نیاز کشور توسط واحد‌های مرغداری و دامداری و آبزی پروری به روش سنتی تولید می شود.

    رییس انجمن صنایع خوراک دام، طیور و آبزیان ایران تصریح کرد: در مجموع امسال نیاز خوراک دام و طیور و آبزیان در کشور حدود ۲۱ میلیون تن است. با این میزان خوراک  ۲/۷ میلیون تن گوشت مرغ، ۱ میلیون تن تخم مرغ، ۱۱/۵ میلیون تن شیر خام و ۸۸۶ هزار تن گوشت قرمز تولید خواهد شد.

    موافق قدیری بیان کرد: کشور ما یکی از کشور‌های خشک و‌ نیمه خشک است و از طرفی مشکل کم آبی باعث شده تا غلات و نهاده‌های دامی که آب زیادی مصرف می کنند مثل ذرت را امکان کشت نداشته باشد. اما از سال‌های قبل نسبت به تولید دانه‌های روغنی جهت کاهش واردات اقدام شد.

    رییس انجمن صنایع خوراک دام، طیور و آبزیان ایران  تشریح کرد: به همین منظور بر روی اقلام دانه روغنی کلزا به جای سویا اقدامات خوبی صورت گرفت. بعید است که در کوتاه مدت بتوان به خودکفایی کامل در خصوص این نهاده‌های دامی رسید، اما می توانیم با بهره وری و ارتقا تکنولوژی در زنجیره ارزش محصولات پروتیینی میزان مصرف خوراک دام و طیور را در بین دام‌ها کاهش و به طبع آن واردات مواد اولیه تولید خوراک دام تا ۳۰ درصد کاهش یابد.

    باشگاه خبرنگاران جوان

    سرویس خبری: دام، طیور و آبزیان

    برچسب ها

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *