×
×

کاهش قیمت خوراک دام و گندم در بازارهای جهانی

  • کد نوشته: 8250
  • ۲۳ اردیبهشت ، ۱۳۹۹
  • ۰
  • به گزارش گروه اقتصاد بین‌الملل خبرگزاری فارس، امروز در بازارهای جهانی قیمت گندم ۳.۷۵دلار در بوشل رشد کرد و هر کیلو به قیمت ۵۱۳دلار و ۵۰ سنت به فروش رفت. کاهش قیمت گندم به رغم ممنوعیت صادراتی برخی از کشورها به دلیل شیوع ویروس کرونا اتفاق افتاد. اما به نظر می‌رسد با متعادل شدن وضعیت […]

    کاهش قیمت خوراک دام و گندم در بازارهای جهانی
  • به گزارش گروه اقتصاد بین‌الملل خبرگزاری فارس، امروز در بازارهای جهانی قیمت گندم ۳.۷۵دلار در بوشل رشد کرد و هر کیلو به قیمت ۵۱۳دلار و ۵۰ سنت به فروش رفت.

    کاهش قیمت گندم به رغم ممنوعیت صادراتی برخی از کشورها به دلیل شیوع ویروس کرونا اتفاق افتاد. اما به نظر می‌رسد با متعادل شدن وضعیت کرونا و امیدواری به بهبود در آینده نزدیک تجارت این محصول ضروری را تسهیل کرده است.

    پس از شیوع بیماری کوید ۱۹ کشورهای عمده تولیدکننده گندم از جمله روسیه اعلام کردند برای اولویت‌ دادن به امنیت غذایی کشور خودشان و اطمینان از ذخیره استراتژیک برای طولانی‌مدت صادرات خود را قطع و یا به حداقل می‌رسانند و همین باعث شد قیمت گندم در بازارهای جهانی افزایش یابد.

    ایران در سال گذشته حدود ۲.۵ میلیون گندم وارد کرد. ۳-۴ سال است مسئولان کشور ایران را در تولید گندم خودکفا اعلام می‌کنند اما واردات‌های این شکلی که در سال گذشته هم اتفاق افتاد باعث شده بسیاری از کارشناسان خودکفایی ایران در تولید گندم را ناپایدار بدانند. آنها معتقدند خودکفایی موردی در زمان بارندگی‌های مناسب اتفاق می‌افتد و نیز خودکفایی این محصول با کاهش سطح زیرکشت دیگر محصولات یعنی در حقیقت کاهش تولید دیگر محصولات میسر می‌شود.البته خود مسئولان جهاد کشاورزی این دلایل را قبول ندارند.

    امسال مسئولان وزارت جهاد کشاورزی پیش‌بینی کرده‌اند که تولید گندم به ۱۴ میلیون تن خواهد رسید که در این صورت خودکفایی ایران در گندم بار دیگر تکرار خواهد شد.

    امروز در بازارهای جهانی قیمت پنبه رشد ۳۲ سنتی داشت و قیمت خوراک دام از جمله ذرت حدود ۵۰سنت با افت همراه شد.

    ایران جزو بزرگترین واردکننده‌های خوراک دام و طیور است. هر نوع نوسان قیمت در بازارهای جهانی در قیمت داخلی تأثیرگذار است.

    ایران بیش از ۷۵درصد نیاز خوراک دام و طیور خود را وارد می‌کند و اخیراً قیمت آن در بازارهای داخلی ۲ برابر شده و این مسئله برای تولیدکنندگان دام و طیور مشکل‌ساز شده است. 

    خبرگزاری فارس

    سرویس خبری: کشاورزی و باغبانی

    برچسب ها

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *