محمد جعفری در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: به رغم کاهش ۲۱ درصدی تأمین ارز برای واردات دانههای روغنی به عنوان ماده اولیه کارخانجات روغنکشی طی ۹ ماهه سال ۹۹ متأسفانه همچنان شاهدیم که برخی مدیران دولتی بدون توجه به نظرات کارشناسی مانع از تخصیص ارز برای واردات دانههای روغنی میشوند.
وی با اشاره به اینکه واردات دانه روغنی نقش مهمی در تأمین روغن خام و کنجاله در کشور دارد گفت: اگر برخی مدیران دولتی در خصوص واردات دانههای روغنی به سرعت اقدام نکنند بیم آن میرود که داستان کمبود روغن خام و کنجاله باز هم تکرار شود.
دبیر انجمن صنفی صنایع روغنکشی خاطرنشان کرد: بخشی از واردات دانه طی سال جاری به صورت اعتباری انجام شده و در صورت تأمین نشدن ارز، توزیع کنجاله و روغن خام با مشکل مواجه میشود.
جعفری گفت: عدم واردات دانههای روغنی به کشور تهدیدی برای صنعت روغنکشی و توسعه کشت دانههای روغنی در کشور به شمار میرود زیرا بخشی از ضرر و زیان خرید دانههای روغنی داخلی از طریق واردات دانههای روغنی و کاهش هزینههای تولید جبران میشود.
وی با بیان اینکه بخشی از آرامش کنونی در بازار کنجاله ناشی از عرضه کنجاله کارخانجات روغنکشی در بازار است، تصریح کرد: عدهای با ارائه اطلاعات نادرست به دنبال عدم واردات دانههای روغنی کشور و در نتیجه کاهش کنجاله و افزایش قیمت و برهم زدن بازار داخل هستند.
وی تصریح کرد: واردات «دانه روغنی» باید نسبت به واردات «روغن خام» در اولویت باشد.
دیدگاهتان را بنویسید