×
×

افزایش ۲ برابری هزینه نگهداری محصولات کشاورزی در سردخانه/ نگهداری سیب دیگر توجیه اقتصادی ندارد

  • کد نوشته: 471545
  • ۲۸ مهر ، ۱۴۰۰
  • ۰
  • به گزارش ایرانفودنیوز به نقل از ایلنا، چند سالی است که دیگر فصل‌ها تعیین‌کننده نوع میوه‌ و دیگر محصولات کشاورزی در بازار نیستند؛ چراکه سردخانه‌ها امکان نگهداری میوه و سایر موادغذایی را در زمان طولانی‌تر فراهم کردند. در سال‌های گذشته هزینه نگهداری میوه برای باغدار در سردخانه توجیه اقتصادی داشت از این‌رو باغداران بخشی از […]

    افزایش ۲ برابری هزینه نگهداری محصولات کشاورزی در سردخانه/ نگهداری سیب دیگر توجیه اقتصادی ندارد
  • به گزارش ایرانفودنیوز به نقل از ایلنا، چند سالی است که دیگر فصل‌ها تعیین‌کننده نوع میوه‌ و دیگر محصولات کشاورزی در بازار نیستند؛ چراکه سردخانه‌ها امکان نگهداری میوه و سایر موادغذایی را در زمان طولانی‌تر فراهم کردند.

    در سال‌های گذشته هزینه نگهداری میوه برای باغدار در سردخانه توجیه اقتصادی داشت از این‌رو باغداران بخشی از محصولات خود را در سردخانه‌ها دپو می‌کردند تا آن را در غیرفصل روانه بازار کنند. اما در سال جاری هزینه نگهداری میوه در سردخانه‌ها روند صعودی به خود گرفته است تا جایی که باغداران به این نتیجه رسیدند که دیگر نگهداری میوه به‌خصوص سیب صنعتی در سردخانه‌ها توجیه اقتصادی ندارد.

    نرخ تنظیم بازار استان غیرکارشناسی است

    در همین رابطه محمد رئوف سپهرالدین دبیر اجرایی خانه کشاورز استان آذربایجان غربی، با اشاره به افزایش نرخ نگهداری سیب صنعتی در سردخانه‌های استان، گفت: با افزایش هزینه سردخانه‌ها دیگر نگهداری سیب صنعتی در سردخانه‌ها توجیه اقتصادی ندارد.

    وی ادامه داد: در دولت جدید مسئولیت بازرگانی محصولات کشاورزی دوباره به وزارت جهاد کشاورزی بازگردانده شد. همین بازگشت اختیار یکسری بلاتکلیفی‌ها و اختلاف‌نظرها بین وزارتخانه‌های جهاد کشاورزی و صمت ایجاد کرد. هر دو وزارتخانه مدعی قیمت گذاری بودند اما مسئولیت مستقیم آن را قبول نمی‌کردند.

    این فعال اقتصادی بابیان اینکه درنهایت تنظیم بازار استان مسئول قیمت‌گذاری سردخانه‌ها شد، افزود: این سازمان نرخ نگهداری و خدمات جانبی را ۳۲۰ هزار تومان اعلام کرد. این قیمت مخالف با سیاست‌های دولت برای ثبات قیمتهاست ما اعتراض خود را نسبت به این نرخ به استاندار و اداره صمت اعلام کردیم و امیدواریم که در روزهای آینده به نتیجه برسیم.

    به گفته وی، در سال جاری به‌دلیل تغییر دولت پیشنهادهای مکرری خانه کشاورز، اتحادیه باغداران و نظام صنفی استان به سردخانه داران ارائه داد اما در نهایت به توافق ختم نشد.

    این فعال اقتصادی نرخ اعلام شده از سوی تنظیم بازار استان را غیر کارشناسی و غیرمنطقی خواند و افزود: نگهداری یک میلیون تن سیب در سردخانه‌های استان ۱۰۰ میلیارد تومان هزینه برای باغدار به‌همراه می‌آورد و این نرخ برای باغدار به‌صرفه نیست.

    سپهرالدین بابیان اینکه همواره آمار تولید سیب از سوی دولت و بخش خصوصی متناقض است، افزود: در سال جاری یک میلیون و ۵۰۰ تن سیب درختی چیده شد که از این مقدار ۲۰۰ هزار تن به‌صورت سیب زیردرختی و ۱ میلیون تن آن سیب درجه یک و دو است.

    ۱۷۰سردخانه در تهران فعال است

    همچنین در این رابطه مهدی کشاورزی رییس اتحادیه دارندگان انبارهای کالای تجارتی، سراها و سردخانه‌ها با اشاره به افزایش ۲ برابری قیمت نگهداری محصولات در سردخانه‌ها، گفت:هزینه‌های جاری ازجمله قیمت آب، گاز و برق افزایش پیدا کرده است از این‌رو سردخانه‌داران نرخ‌ها را افزایش دادند.

    به گفته وی، در استان تهران ۱۰۷ سردخانه فعال است.

    کشاورزی بابیان اینکه دیگر نگهداری میوه در سردخانه صرفه اقتصادی ندارد، گفت: هزینه نگهداری میوه در سردخانه آنقدر روند صعودی به خود گرفته است که اگر باغدار یا تاجری ۵۰۰ تن میوه داشته باشد آن را در سردخانه نگهداری نخواهد کرد.

    وی هزینه احداث یک سردخانه را حداقل ۲۰ میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: دولت‌ها همواره قول اضافه کردن سردخانه‌ها در کشور را می‌دهند اما همین‌جا اعلام می‌کنم که حتی یک سردخانه دایر نخواهد کرد و این سخن در حد ایده خواهد ماند.  

    این فعال اقتصادی در پایان گفت: خرما بیشترین محصولی است که در سردخانه‌های تهران نگهداری می‌شود این محصول را می‌توان ۴ سال در سردخانه‌ها محافظت کرد.

    مطابق با آمار سازمان مرکزی تعاون روستایی کشور ظرفیت سردخانه‌های کشور ۶۸۰۰ تن است، ظرفیت انبار سرد ۸۴۴۰۰ تن و ظرفیت انبار چند منظوره ۱۸۷۳۸۷۰ تن است مطابق با دیدگاه کارشناسان بخش خصوصی این میزان نمی‌تواند پاسخگویی نیاز کشور در این بخش باشد.

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *