به گزارش خبرنگار مهر، فتح الله ابوعلی ظهر امروز یکشنبه در حاشیه بازدید از مجتمع پرورش میگو چوئبده آبادان، بیان کرد: بیماری لکه سفید تا مرز تعطیلی این مجموعه پیش رفته اما با کمک کارشناسان داخلی و استفاده از تکنولوژیهای روز دنیا و همچنین با کمک و مساعدت بهرهبرداران، برای برونرفت از این مشکل و مدیریت بیماری، راهکارهایی در این زمینه عملیاتی شدند.
بنا به گفته مدیرکل شیلات خوزستان، این بیماری در سراسر دنیا وجود دارد و ریشهکن نمیشود.
وی افزود: در این راستا باید مدیریت در مزارع دو چندان شود و تولید نیز با علم و آگاهی به اینکه این بیماری وجود دارد، ادامه یابد.
ابوعلی، استفاده از طرح نرسری را یکی از راهکارهای برونرفت از این مشکل بیان کرد و گفت: در سال گذشته برای اولین بار دو میلیون و ۳۰۰ هزار قطعه پست لارو نرسری برای ادامه پرورش به مزارع داده و نتایج ارزشمندی حاصل شد، به عبارتی در این مزارع هیچ گونه بیماری مشاهده نشد و میانگین تولید نیز افزایش یافت.
وی افزود: بحث استفاده از طرح نرسری به گونهای است که پست لاروها را در یک محیط محدود و گلخانهای و خارج از فصل پرورش به وزن بالای یک گرم برسند و وارد مزارع پرورش شوند.
مدیرکل شیلات خوزستان، عمده مزایای این طرح را کوتاه شدن طول دوره پرورش، امکان برداشت همزمان چند محصول در طول سال و کنترل و مدیریت بیماریها برشمرد و گفت: امسال طرح نرسری زودتر از سال گذشته در سه مرکز آغاز شده است و امید میرود تا پایان فصل، مرحله دوم این طرح را نیز با همین ظرفیت یا کمی کمتر داشته باشیم و در مجموع با حداقل ۲۵ میلیون پست لارو طرح نرسری را اجرا کنیم که نسبت به سال گذشته، بیش از ۱۰ برابر رشد خواهیم شد.
ابوعلی، راه نجات مجتمع چوئبده آبادان را اجرای طرح نرسری دانست و تصریح کرد: شروع این طرح انگیزه بهرهبرداران را برای راهاندازی مراکز راکد و متروکه تقویت کرده است؛ همچنین پیشبینی میشود که امسال تعداد مزارع میگو ۵۰ درصد و سطح زیر کشت آنها ۱۰۰ درصد رشد داشته باشد.
مدیرکل شیلات خوزستان افزود: برای اولین بار در کشور، سطح نرسری با ۲۵ میلیون قطعه پست لارو و استفاده از روش بیوفلاک، در این مجتمع انجام شده است.
وی، یکی از اقدامات بسیار مهم در سال جاری را راهاندازی مراکز تکثیر دانست و عنوان کرد: ۹ مرکز تکثیر در این مجتمع راکد بوده است و امسال یک واحد به چرخه تولید وارد شد و با فعال شدن سایر مراکز در سالهای آینده، قطعاً پست لارو مورد نیاز مزارع پرورش را در استان تأمین میکنیم.
ابوعلی با اشاره به اینکه بحث واگذاری اراضی منطقه و مشکلات زیرساختی این مجتمع نیز در حال پیگیری است، اظهار کرد: در راستای سند توسعه شیلات خوزستان و شعار امسال، مجتمع چوئبده آبادان در سه سال آینده و با حمایت مردم منطقه و کارشناسان داخلی بار دیگر رونق مییابد.
دیدگاهتان را بنویسید