به گزارش پایگاه خبری علوم وصنایع غذایی ایران (ایرانفودنیوز) به نقل از ایسنا، جریان از زمانی شروع شد که با اعلام گزارشهایی درباره کمبود شیرخشک رژیمی اطفال در بازار، سازمان غذا و دارو اعلام کرد حدود یک میلیون قوطی از این شیرخشک در گمرک وجود دارد که در حال طی فرایند ترخیص آن است.
ترخیص به صورت مشروط آغاز شد
در ادامه واکنش گمرک حاکی از آن بود کهکه ترخیص محمولههایی مانند شیرخشک از گمرک، با حداقل اسناد و تائید وزارت بهداشت صورت میگیرد، بر این اساس شرکت واردکننده باید بعد از ترخیص کالا، طی مدت زمان تعیین شده نسبت به ایفای تعهدات خود جهت تکمیل اسناد ترخیص کالا اقدام کند. این در حالی است که واردکننده این شیرخشکها، برای برخی محمولههای قبلی تعهدات خود را به سازمان غذا و دارو و نهادهای مجوز دهنده انجام نداده و سازمان غذا و دارو نیز مهلت را تمدید نکرده است، از سویی ثبت سفارش و مجوز سلامت هم از سوی سازمان غذا و دارو تائید نشده بود، با این حال در نیمه اول اردیبهشت ماه مجوز ثبت سفارش توسط سازمان غذا و دارو تائید شد.
در نهایت گمرک اعلام کرد که صاحب کالا ۱۹ محموله شیرخشک رژیمی شامل سه محموله در بهمن و شش محموله در اسفند پارسال و ۱۰ محموله دیگر در فروردین وارد کرده که فرایند تائید ثبت سفارش توسط سازمان غذا و دارو و صدور مجوز در حال انجام است و تقریبا قبل از نیمه اردیبهشت ماه اعلام شد که حدود ۱۲۰ هزار قوطی ترخیص شده است و برای مابقی هم به محض صدور تائیدیه لازم توسط سازمان غذا و دارو ترخیص انجام خواهد شد.
فقط ۶۰۰ هزار قوطی رژیمی بود نه یک میلیون
اما پیگیری آخرین وضعیت ترخیص شیرخشکهای رژیمی از گمرک نشان داد که محموله شیرخشکی که مورد تاکید قرار داشت، یک میلیون قوطی شیر خشک رژیمی و درمانی نبوده بلکه همراه با شیرخشک معمولی به مجموع بیش از ۹۰۰هزار قوطی می رسد و شیرخشک رژیمی و درمانی در حد ۲۵ پارت ۲۴ هزارتایی است که در مجموع حدود ۶۰۰ هزار قوطی را شامل میشود و مابقی آن یعنی ۳۰۳ هزار و ۴۸ قوطی مربوط به شیرخشکهای دیگر یا معمولی بوده است.
۴۹۰ هزار قوطی رژیمی ترخیص یا آماده ترخیص است
طبق اعلام لطیفی-سخنگوی گمرک ایران- به ایسنا طی آخرین ترخیص صورت گرفته، حدود ۲۷۰ هزار قوطی از محموله شیر خشک درمانی و دارویی و ۹۶ هزار و ۵۸۸ قوطی شیرخشک معمولی ترخیص و تحویل صاحب کالا شده است و تا فردا (سه شنبه) نزدیک به ۱۰۰ هزار قوطی دیگر از شیر خشکهای درمانی نیز ترخیص خواهد شد و ۱۲۰ هزار قوطی هم آماده ترخیص است، بنابراین حدود ۴۹۰ هزار قوطی شیر خشک درمانی ترخیص شده و یا آماده خروج است.
حدود ۱۲۰ هزار قوطی ماند
وی با اشاره به اینکه از محموله حدود بیش از ۶۰۰ هزار قوطی شیرخشکهای درمانی اطفال حدود ۱۱۰ تا ۱۲۰ هزار قوطی دیگر باقی میماند، افزود: این میزان نیز با تائید سازمان عذا و دارو، از سوی گمرک قابل ترخیص خواهد بود و در اسرع وقت انجام خواهد شد.
صاحبان شیرخشک در مورد قیمت با سازمان غذا و دارو اختلاف نظر دارند
سخنگوی گمرک درباره اینکه آیا صاحب کالا جهت ترخیص و تحویل محمولههای آماده، اقدام کرده است. گفت: با وجود همکاری کامل گمرک، ظاهرا اختلاف نظرهایی بین صاحب کالا (شیرخشک رژیمی) و سازمان غذا و دارو درباره اسناد و قیمت جهانی کالا وجود دارد که موجب تاخیر شده و اصرار صاحب کالا مبنی اصلاح و تایید اسناد توسط سازمان غذا و دارو را به همراه دارد، همچنین در مورد شیرخشکهای معمولی نیز عدم نگارش ارز ترجیحی در مجوز حداقل اسناد سازمان غذا و دارو موجب عدم اقدام صاحب کالا برای ترخیص شده بود که از مجموع سه پارت شیر خشک وارده، یک پارت آن تا کنون توسط سازمان غذا و دارو اصلاح و ترخیص انجام شده است، دو پارت دیگر نیز منتظر اقدام مشابه توسط سازمان مربوطه برای صاحب کالا است و از نظر گمرک منعی برای ترخیص آن وجود ندارد و هر چه است مربوط به صاحب کالا و سازمان تخصصی است.
https://iranfoodnews.com/?p=478771
Shahrad
ماجرا وقتی جالبتر میشه که بدونیم اون بخشی از محموله که به نام شیرخشک اطفال قراره وارد بشه و همونطور که گمرک به درستی اعلام کرده شیرخشک اطفال نیست و در حقیقت این محصولات غذای ویژه بزرگسالان (آمریکایی) هستن که تا الان با ارز یارانه ای وارد میشدن و امان تولیدکننده های دانش بنیان داخلی را که عینا مشابه همون محصولات را با همان کیفیت تولید میکنند بریده اند و این کاملا مغایر با سیاستهای نظام است اما تا کنون به راحتی و به دفعات از طرف سازمان غذا و دارو مجوز واردات با ارز یارانه ای برای این محصولات آمریکایی صادر شده !
شهراد
شما همان اصل نظر را منتشر کنید ، آدرس ایمیل طلبمان !
شهراد
ماجرا وقتی جالبتر میشه که بدونیم بخش زیادی از این محموله ی به اصطلاح شیرخشک اطفال، در واقع غذاهای ویژه بزرگسالان هست که محصولات آمریکاییست و جالبتر اینکه تولید داخل دانش بنیان با کیفیت مشابه هم دارند اما سازمان غذا و دارو به بهای نابود شدن تولید داخل و دانش بنیان به این محصولات وارداتی آمریکایی ارز ۴۲۰۰ میده در حالیکه تولیدکننده داخلی باید با ارز آزاد و نیمایی تولید انجام بده .
سازمان غذا و دارو با علم به اینکه این محصولات برای اطفال نیست و با علم به اینکه تولید داخل هم دارن اما باز هم مجوز با ارز ۴۲۰۰ تومانی به این محصولات دادن . حالا شما پیدا کن پرتقال فروش را !