گزارش پایگاه خبری علوم وصنایع غذایی ایران (ایرانفودنیوز)به نقل ازایرنا، این جشنواره شامل شتردوانی و تزیین شتر بود که در جریان آن موسیقی محلی، نمایش تئاتر و غرفههای صنایع دستی هم به نمایش در آمد. قلعه گنج در جنوب استان کرمان واقع شده است.
اولین ژرم پلاست سیار کشور
مدیرکل مرکز اصلاح نژاد و بهبود تولیدات دامی در این جشنواره گفت: برای تامین امنیت غذایی، باید بنگاه های اقتصادی و تولیدی در روستاها را فعال کنیم و سبد تولید و درآمد روستاییان را توسعه دهیم.
عباس اکبری شریف افزود: توسعه اقتصاد فرهنگی در حوزه پرورش شتر از دیدگاههای اصلی وزارت جهاد کشاورزی است.
وی ادامه داد: پرورش دهندگان و تشکل های استان از ظرفیت مرکز اصلاح نژاد دام کشور استفاده کنند.
اکبری شریف اضافه کرد: مراکز تحقیقاتی خوبی در کشور داریم که در حوزه ژنومیک شتر و اصلاح نژاد آن کارهای بسیار خوبی انجام دادهاند.
وی با اشاره به اینکه باید در این حوزه به سمت هوشمندسازی برویم یادآور شد: چرای شتر، رفتار آن و نگهداری این دام در کشور مقولهای ناشناخته و توسعه اکولوژیک شتر یکی از راههای توسعه آن است.
اکبری شریف افزود: با ۲۳۰ هزار نفر شتر در کشور باید نشان دهیم در سال آینده که سال جهانی شتر است کشور برنامههای ویژه دارد.
وی گفت: اولین ژرم پلاست(نوع ماده برای تولید یا اصلاح نژاد) سیار کشور را برای بهبود نژاد و انتقال جنین شتر راهاندازی کردهایم و جنوب کرمان اولین منطقهای خواهد بود که از این مواهب بهره مند خواهد شد.
مدیرکل مرکز اصلاح نژاد و بهبود تولیدات دامی کشور ادامه داد: تمامی مسئولان موظفند از قاچاق به طور جدی جلوگیری کنند و تشکل ها و مسئولان اهتمام ویژه برای حفظ ذخایر بومی کشور داشته باشند.
کمبود زیرساختهای حوزه دام در جنوب کرمان
رییس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان هم گفت: امسال پنج میلیون تن محصول کشاورزی در جنوب استان تولید شد که سهم هر ایرانی از آن بیش از ۵۸ کیلوگرم بود.
احمد احمدپور افزود: پارسال ۱۹۷ هزار تن گندم در این منطقه خریداری شد و در بخش هاب باغی، خرما و مرکبات ارزآفرینی خوبی در جنوب کرمان داریم.
وی ادامه داد: در بخش دام بیش از ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار راس دام سبک و سنگین در جنوب کرمان پرورش پیدا کرده است.
احمدپور اضافه کرد: در بخش زیرساخت های دام، صنایع تبدیلی و کشتارگاههای صنعتی باید ایجاد شود و از نظر صنایع وابسته، بسته بندی و فرآوری کمبودهای زیادی وجود دارد.
فرماندار شهرستان قلعه گنج هم در این جشنواره گفت: ۲۰ هزار نفر شتر در جنوب کرمان ظرفیت عظیمی است که نباید مورد غفلت واقع میشد.
استقبال بسیار گستردهای از جشنواره شتر قلعه گنج صورت گرفت و جمعیت زیادی به ویژه از مردم محلی در آن حضور داشتند. حضور پیش بینی نشده جمعیت همچنین بی نظمیهایی در پی داشت. در بخش شتردوانی هم مسیر مسابقه ایمن نشده بود و حصارها مناسب نبود که موجب شد جمعیت زیادی از تماشاگران به داخل مسیر بیایند که ممکن بود خطراتی را به همراه داشته باشد.
دیدگاهتان را بنویسید